tisdag 7 april 2015

Det här med ost...

Varför går jag på det här med att köpa billig ost när jag för en gång skull får för mej o köpa en sådan!? Är det någon nån gång som har köpt en billig hårdost som varit god!? Nej, skulle följt pappas råd om vilka ostar man ska köpa. Han är en gourmet-nisse, som dessutom fyller år idag. Grattad per telefon har han blivit. Nej, den här osten får nog bli hundgodis... om den inte smular sönder totalt. 

Idag har jag med lätt ångest lämnat bilen på service. Tror att jag helt klart blir lurad. Byter de den där oljan? Det där filtret? osv... Förra gången så fick jag anmärkning på besiktningen efter servicen, att blinkers på backspeglarna ej funkade. Det var dessutom anmärkning på det vid besiktningen året innan, men de envisades med att de hade kollat det men jag är tveksam. Nu så har de bytt de där lamporna å då funkar inte vänster spegel när man ska justera den... Höger funkar, men den ändrar på sig både när man har den inställd på höger respektive vänster justering. Jag är lurad. Helt klart. Men hostar glatt (kanske inte) upp 4 000 pix för att bli oskyldig. Förra gången betalade jag nog 7 000 nånting men då fick de laga nån grej åxå. Jag var lite orolig för att det skulle kosta så mycket igen. Det är ju skitdyrt o serva bilen! Men jag har ju sparat några kronor genom åren när exet har servat den, får se det så. Nu är sommardäcken på dessutom och det känns bra. 

Igår var vi på Attila brukshundsklubb o tränade, vi som ska köra för Siv Svendsen när hon kommer om ett par veckor. Jag o Lisette spårade innan. Poppy skulle få ett par upptag eftersom vi tävlar hkl spår om ett par veckor o vi inte kört upptag direkt innan... börjas i tid eller hur det var. Hon gick i alla fall 100 % bakspår. Mest för att hon är nyfiken tror jag, hon har absolut inga problem att välja riktning tror jag inte, men hon vill ju gärna kolla upp det o sen vända o gå vidare. Så det var att fundera ut nån strategi för det. Två likadana blev det. Sen var det lydnad. Men folk runt omkring o väskor med grejor osv, det var väl inte min o Poppans bästa träning kan jag väl säga. Kändes som hon inte gjorde nåt om jag inte hade en boll i handen och den skulle dessutom vara tillräckligt rolig, annars kunde det kvitta o hon kunde göra nåt annat. Sen kunde hon inte sitta kvar på inkallning heller. Ja skit o pannkaka var det. Men sen körde jag när alla gått o då var hon mer sitt vanliga jag o gick riktigt bra... (självklart! ;-)


På´t igen idag. Jobb på dan å sen hem. Stack till Ödestugu o la två upptag o ett uppletande, full ruta o sen lydnad. Nu hade jag bestämt mig, går hon fel håll så stoppar jag henne. Hade lagt MYCKET rolig leksak i slutet. Poppy går ganska rakt ut, upptag på kanske 15 m, vindar till åt höger (fel håll) går bestämt åt vänster å där ligger MYCKET rolig grej! Härligt! Sen gjorde vi ett till o det gick lika fint. Hon är ju en riktigt smart rackare så förhoppningsvis om jag kan få henne motiverad att välja rätt så hoppas jag det sitter i. Uppletandet gick finfint, hon tuggar lite, men det tar jag. 

Lydnaden då. Jag körde på segelflygklubbens område. Klippt, fin gräsmatta! Snacka om att kunna köra framåtsändande! Fritt följ, kryp, plats, o inkallningar blev det. Hon tjuvade på en inkallning, sen satt hon fint. Men jag lade boll bakom när jag gick lite längre. Jag tror att det är en kombination av lite osäkerhet o otålighet som gör att hon inte vill sitta kvar. Jag har varit dålig på att lämna henne kvar på håll. Behöver göra det mer när jag är själv. Mattegrisen, Poppy...

Den fantastiska leksaken... ;-)

Nu blir det läggdax med lite läsning här. Blir väl inte många sidor dessvärre. Imon blir det åter till bilmeken i Tenhult. De har dessutom inte nollställt det där larmet som säger att den ska servas... jag gillar inte att komma sent till jobbet för detta krånglet. Men så får det väl blir. Förmodar att jag får lämna in den igen och det funkar ju bara när jag är i Jönköping o det är jag ju bara imon igen, sen blir det PVE Eksjö torsd-fred å månd-onsd å då är jag ju mer bilberoende. Ja vi får se
Tjo o natti!
H