onsdag 3 december 2014

High heels and lipstick

Som min kollega Magdalena brukar säga! Jo idag har varit en sån dag. Varit i Linköping för examination av specialistundersköterskor i palliativ vård, klänning o blingbling är det som gäller då! ;-) Min roll där har varit som ordförande i ledningsgruppen samt som diplomerad sjuksköterska o palliativ vård. Höll tal o grejer o var med i nåt litet shownummer. Det var mycket trevligt! Känner att jag börjar ha koll på det här "hålla talandet" nu! Var lite nervös i våras, var liksom ett helt annat forum än jag brukar prata i. Hade det gällt en föreläsning så hade det varit en helt annan sak... där har jag koll! Men nu var det lugnt! Imon blir det highheels and lipstick igen... Håller i en föreläsning på Ryhov o jag ska vara moderator. Har faktiskt en plan på vad jag ska säga. Det får ju inte vara hur tråkigt som helst, måste ju liva upp det lite! 

Annars rullar det på här i min lilla stuga, eldar i kakelugnen för fullt o tänder ljus här i mörkret. Det har äntligen frusit på så nu går blir det långa sköna promenader o joggingturer ute i skogarna här. Det var makalöst geggigt för nån vecka sen. Nu väntar jag bara på snön! :-)

Haft en mycket skön helg med gemenskap, både inne o ute. Har fått med mej M med vovve på både joggingtur o långpromenad med bror o svägerska o varken vovven eller M var svår att övertala! Kul! :-) Haft det väldigt mysigt! I helgen jobbar jag fred-lörd o på lördag kväll så blir det julbord med lite kollegor. En annan kollega ska spela på stället så det blir två flugor i en smäll! Mat o musik! 


Lilla Poppan har fått träning här hemma i trädgården. Har fått jobba lite med läggandet som var alldeles för hett när vi körde inomhus sist. Men nu har jag nog kommit på en lösning. Hon är ju ganska het när jag kör här hemma, men då har jag ju chans att få jobba med att hon är fokuserad. Just nu ligger hon i soffan o snusar. Gått nån timme när jag kom hem. Igår joggade jag för första gången lite längre, 7,5 km blev det. Fick några stopp, träffade en granne med hund som Poppan racade med, telefonen ringde, stretchade nån gång, men jag tror det bara är bra. Min envishet gör att jag kör lite för hårt ibland o det passar ju inte riktigt min rehabträning. Men foten verkar hålla vilket jag är glad för!

Nu ska jag läsa lite jägarexamen här. Har nästan läst klart en av böckerna, Jakten. Intressant! Ska kasta mej över Viltet sen som jag tror blir mer intressant eftersom det är djuren jag är mest intresserad av egentligen. 


Tjo!
H