måndag 11 maj 2015

Äntligen hemma!

Ja det var skönt å komma hem. Varit en bra konferens, men kanske inte så mycket nytt som jag upplevde första gångerna vi var iväg. Det är ju inte så konstigt heller eftersom jag har 15 år på nacken i den Palliativa verksamheten. Men nya kontakter å kunskaper har det ändå blivit. Bästa föreläsningen var en präst från Danmark som pratade om hur det här med tro skiljer sig åt mellan länder. I Sydeuropa så är tron å kyrkan väldigt närvarande medans t ex i norden så är den ju inte det på samma sätt. Men han berättade om ett par som han träffat där deras barn var svårt sjukt. Hustrun var troende men maken var det inte. Hustrun ville att barnet skulle döpas (baptise sa han, tror det är döpas...). Maken sa att det var självklart att barnet skulle det om hustrun ville, men själv trodde han inte på det. Under dopet så pratades de vid. Då s maken att "NU tror jag!" Dvs att man tar till tron när det behövs. I det här fallet så grep de ju efter varje halmstrå. Sen om det är Gud, Jesus, Allah eller annat var mindre viktigt, men att det kanske fanns NÅN därute som kunde hjälpa!

Han pratade åxå om en övning som han brukade göra när han hade kurser, föreläsningar. Alla fick 6 små lappar. På dessa skulle man skriva de ser saker som betydde mest. Alla började ofta direkt å skrev barn eller familj. Sen funderade de ofta en stund, sen kom djur, natur, jobb, att va frisk, osv. Sen blev de tvungna att slänga 4 lappar... så är det ju att va sjuk! Man kan inte jobba, inte röra sej som förr, kanske behövt göra sig av med husdjuret, osv. Till slut fick de slänga alla lapparna... En kvinna som var sjuk hade berättat att hon hade bara 2 lappar kvar, men hon hade gjort om dem till A4 format istället! Men det blir ju ganska påtagligt när man gör så...

Varit på bio ikväll, Still Alice. Har läst boken innan och båda var väldigt gripande. Handlar om en kvinna i 50-års åldern som får alzheimer. En ärftlig form dessutom. Det är baserat på en sann historia. Mycket bra spelat av Julianne Moore i huvudrollen, tror hon var oscarsnominerad för den rollen. Klart sevärd!

Lilla Poppy då. Har lite agility-tankar med henne. Pratade m uppfödaren, Maria igår. Hon var uttagen till landslaget i agility till en tävling i Tyskland i sommar! Skitkul! Hennes förslag var att om jag känner mej tveksam till att få till en plats m skott med Poppy å få till lydnaden, då kamma ju lika gärna köra agility. Har fått lite tips av Lisette å anmält mej till en privat genomgång i juni av Ulrika P så jag får lite tips hur jag kan jobba, så får jag väl testa å träna lite i sommar. Kan va ett bra komplement! 

Nej nu blir det boken här en stund. Ska till Eksjö tisd - onsd, sen ledig i 4 dagar! Gött! 



Tjo!
H